dinsdag 18 januari 2011

Bevrijdt kinderen van armoede in Jezus' naam

Dat is de spreuk van Compassion.

Sinds 2007 hebben wij het voorrecht om een kindje te mogen sponsoren: Zulma.
Voordat wij in 2008 richting Bolivia vertrokken, om Jonathan op te mogen halen, hadden wij besloten om een kindje te sponsoren. Aangezien wij wisten dat we ooit naar Bolivia mochten gaan voor adoptie, was het duidelijk dat we zouden kiezen voor een kindje uit Bolivia, en dan het liefst uit Cochabamba.

27 maart 2008 (wachtwoord vanbale) was voor ons een onvergetelijke dag, wij hadden het
voorrecht om Zulma voor het eerst te mogen ontmoeten. Wij konden toen al duidelijk zien dat er goed voor Zulma werd gezorgd, zowel in fysiek opzicht, als in geestelijk opzicht.

De projecten van Compassion richten zich dan ook op het hele kind: ‘Een voor één bieden we kinderen een kans op een leven zonder armoede. Door hen op het gebied van lichaam, ziel én geest te helpen, kunnen we armoede doorbreken’ aldus Compassion.
Op deze manier geef je handen en voeten aan de woorden van Jezus uit Mattheüs 25.

Wij hebben met eigen ogen gezien, dat vele kinderen in arme landen, zoals Bolivia, geen kind meer kunnen zijn. Kinderen van 5 jaar moeten voor zichzelf zorgen, vaak ook nog voor een broertje of zusje. Eén van de reden dat wij destijds voor Compassion hebben gekozen, is dat zij naast de eerder genoemde aspecten, ook willen dat een kind een kind mag zijn.

Compassion is al ruim 50 jaar actief! De Amerikaanse evangelist Everett Swanson is de oprichter van een organisatie die later bekend werd als Compassion, ontleend aan de woorden van Jezus uit Mattheüs 15:32 “I have compassion on the multitudes... I will not send them away…”.

Ruim 50 jaar later worden vanuit elf landen ruim 1.1 miljoen kinderen ondersteund!

Zulma vertelde ons dat ze een droom heeft: nadat ze haar diploma gehaald heeft voor het middelbaar onderwijs, wil ze ons bezoeken in Nederland! Omdat wij haar al twee keer bezocht hebben, wil ze de volgende keer naar Nederland komen. Kinderen hebben dromen, en misschien zal deze droom van Zulma niet uitkomen, als je dromen hebt voor de toekomst, heb je een uitzicht. Voor het leven nu, maar belangrijker nog, voor het leven ná dit leven! En die dromen, zijn geen bedrog!

Mocht u/jullie informatie willen: wees welkom!

Overtuigt? Ook u/jij kunt een sponsor worden!

Kleuterklas van een Compassion project

Laten zien waar Hollandessa ligt

Lichamelijke training

Geestelijke training

Eetzaal

Netjes in de rij wachten voor eten

Zulma in 2008

Zulma in 2008

Zulma en Jonathan in 2008

Groepsfoto 2008

Zulma in 2011

Groepsfoto 2011


Geen opmerkingen:

Een reactie posten